Vælg venligst region  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Presse
Rde kors ferielejr2019_464x200

Røde Kors og ISS holder ferielejr for udsatte familier

Røde Kors og ISS holder igen i år ferielejr for udsatte familier, hvor børnene får et pusterum, og hvor forældrene kan danne netværk med folk, der er på arbejdsmarkedet.
99 forældre, børn og frivillige deltager i disse dage i ferielejren på Danhostel i Hillerød. Ferielejrens deltagere er familier, der af forskellige årsager er i en sårbar situation. Det kan fx skyldes dårlig økonomi, fysiske eller psykiske problemer eller et manglende socialt netværk.

Fra den 27. til den 30. juni er familierne og de frivillige ISS’ere sammen om alt fra lejrbål og boldspil til smykkeværksted. Forældrene har mulighed for at styrke deres netværk, og hele familien kan få et tiltrængt pusterum fra en presset og udfordrende hverdag.

- Min datter og jeg har de seneste par år deltaget i ISS’ og Røde Kors’ ferielejr. Først og fremmest er det en sund mulighed for min datter for at møde børn, der har andre livsvilkår end hende selv og de venner, hun omgås i hverdagen. Og så er det bare nogle virkelig hyggelige dage. Det er et virkelig godt initiativ, som gør, at man bliver megastolt over ISS’ engagement i den gode sag, siger Anders Wittenborg, der arbejder i ISS og deltager som frivillig i ferielejren.

Tættere på job
Det er niende gang, at Røde Kors og ISS arrangerer ferielejren sammen. Udgifterne til lejren afholdes af ISS, og medarbejdere fra ISS står for planlægning af lejren. ISS har i flere end 20 år arbejdet med at hjælpe udsatte ledige i beskæftigelse og er glad for at kunne tilbyde ISS-ansatte muligheden for at deltage som frivillig i den gode sags tjeneste.

- ISS arbejder dedikeret med at hjælpe mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Ferielejren er ikke bare en dejlig ferie med familien. Ferielejren er en god mulighed for forældre på kanten af arbejdsmarkedet til at danne netværk med folk i arbejde. Og det kan være et springbræt til næste job, siger Lotte Hjortlund Andersen, People & Culture direktør i ISS Danmark.

Ikke råd til sommerferie
Røde Kors oplever, at der for hvert år er flere familier, der henvender sig for at komme med på ferielejr. Det er forældre, der ikke på egen hånd har råd til at give deres børn en ferieoplevelse.

- Alle børn fortjener gode ferieoplevelser, og derfor er ferielejren en vigtig begivenhed, som sikrer, at udsatte familier får et tiltrængt pusterum fra hverdagen. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi igen i år kan tilbyde udsatte familier en skøn ferielejr. Det gør også, at børnene får gode ferieminder og oplevelser, som de kan dele med deres klassekammerater efter sommerferien, siger Lene Krogh, Vicegeneralsekretær i Røde Kors.

Røde Kors oplever et stigende behov for ferieoplevelser for udsatte børnefamilier, hvorfor antallet af ferielejre løbende øges for at kunne imødekomme det behov.