Vælg venligst region  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Presse
Catering 2 464x207

Supermangfoldighed styrker forretningen

Kampen om arbejdskraft og talenter står højt på agendaen i danske virksomheder. Ny forskning fra CBS og ISS Danmark viser, at supermangfoldighed er et greb til at imødegå udfordringen.
Et nyt forskningsprojekt fra CBS, der tager afsæt i 2,5-års studier i servicevirksomheden ISS, viser, at supermangfoldighed styrker forretningen gennem øget trivsel, udvikling af ledere og en udvidet talentmasse.
 
- Kampen om arbejdskraft og talenter er et forretningskritisk emne, de fleste danske virksomheder kan nikke genkendende til. Det nye studie, som tager et deep dive i vores store mangfoldighed, viser, at der her ligger et potentiale, vi kan bringe endnu mere i spil i forhold til at fastholde og udvikle vores talentmasse til gavn for vores forretning, siger Lotte Hjortlund Andersen, direktør for People & Culture i ISS Danmark.
 
Talentmassen er udvidet
Forskningsresultaterne har bidraget til et ændret mindset i arbejdet med talenter i ISS Danmark:
 
- Fra at se os selv som en virksomhed med 7.500 medarbejdere, er vores tilgang nu, at vi er en virksomhed, der potentielt rummer 7.500 talenter. Med dette skifte i mindset ligger vi os i slipstrømmen på den tilgang, som også begynder at vinde frem i amerikanske virksomheder under betegnelsen "Inclusive Talent Management", siger Lotte Hjortlund Andersen.
 
Alle virksomheder kan høste fordele ved mangfoldighed
Ifølge forsker Lotte Holck, post.doc ved CBS, kan forskningsresultaterne med afsæt i ISS også gavne som inspiration for andre virksomheder:
 
- Supermangfoldighed dækker over medarbejdernes store forskellighed i forhold til køn, alder og national baggrund, men parametre som uddannelse, erhvervserfaring i Danmark og i udlandet, personlighedsprofil mm. spiller også ind.
 
- Den evidens, der er skabt, har relevans for alle virksomheder og brancher. Når virksomheder sammensætter supermangfoldige teams, kan de opnå højere medarbejdertrivsel, fordi forskelligheden bidrager til større tolerance. Samtidig styrker det ledernes kompetencer at stå i spidsen for supermangfoldige teams, fordi de skal kunne lede forskelligt. Og endelig rummer den store forskellighed nye og spændende talenter, fortæller Lotte Holck, post.doc ved CBS.

Det nye studie lægger sig i kølvandet på to tidligere rapporter fra ISS, som viser, at mangfoldige teams tjener 3,7 procentpoint mere til bundlinjen end ikke mangfoldige teams, og at virksomheder med mangfoldighed i ledelsen i gennemsnit tjener 12,6 procentpoint mere end virksomheder uden mangfoldighed i ledelsen.
 
Resultaterne fra forskningsstudiet bliver præsenteret på en konference hos ISS Danmark den 27. september 2018, hvor ISS Diversity Prize også uddeles.
 
Forskningsresultaterne kan desuden findes i nedenstående tre white papers eller bestilles i hard copy ved at sende en mail til ane.sonderstrup@dk.issworld.com


Download white papers
Diverse teams drive leadership development
Diversity brings new talent into the organization 
Superdiverse teams drive well-being in the workplace