Vælg venligst region  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Presse
servicenormen_466x205

ISS bakker op om ny kampagne om Servicenormen

3. september 2018 lancerer Servicebranchens Arbejdergiverforening (SBA) en kampagne, der skal øge kendskabet til Servicenormen. ISS er en del af Servicenormen og bakker op om kampagnen.
”Hvordan skelner du skidt fra kanel i Servicejunglen? – kig efter Servicenormen, så er du sikker på seriøs service”

Sådan lyder overskriften i den nye, landsdækkende kampagne af Servicenormen, som Servicebranchens Arbejdsgiverforening (SBA) har skudt i gang. ISS er en del af Servicenormen – en certificering, der kontrolleres af Dansk Standard, som er kundernes bevis for, at den serviceydelse, de køber, er i orden, og at der er god moral og orden i sagerne. Servicenormen er kort sagt et værktøj til nemt at spotte de seriøse rengørings- og serviceleverandører.

Kendskabet til Servicenormen skal være højere
Formålet med kampagnen er at øge kendskabet til Servicenormen blandt indkøbere af serviceydelser i det private erhvervsliv. For sagen er den, at for få kender til Servicenormen i dag. En undersøgelse foretaget af Epinion i marts 2017 viser, at 85 procent af de private indkøbere og 58 procent af de offentlige indkøbere ikke kender til Servicenormen.

ISS bakker op om kampagnen
Hos ISS bakker vi op om kampagnen, der også skal hjælpe kunderne med at undgå leverandører, der ikke er helt rene i kanterne:

- Servicenormen er en certificering, som kontrolleres af Dansk Standard, der er kundernes bevis for, at den serviceydelse, de køber, og den virksomhed de køber den af, har en god moral og orden i sagerne. Problemet er bare, at stort set ingen kender Servicenormen. Det skal den nye kampagne ændre på, og derfor bakker vi fra ISS også op. Målet er, at både offentlige og private kunder vil se efter Servicenormen, når de skal indgå nye serviceaftaler, og at vi på den måde samtidig hjælper virksomhederne med at skelne skidt fra kanel, siger Flemming Bendt, adm. direktør i ISS Danmark.

Se kampagnevideo


Kort om Servicenormen

Servicenormen blev indført i 2010 og er siden da videreudviklet af medlemmerne af Servicebranchens Arbejdsgiverforening (SBA). Man kan altså ikke være medlem af SBA uden at efterleve Servicenormen. For at sikre uvildighed auditerer Dansk Standard årligt, om medlemmerne i SBA overholder Servicenormen.

Servicenormen er en certificeringsordning. Logoet er en mørkeblå lup med en hånd og bogstaverne SBA inden i. På Servicenormens nye side Seriøsservice.dk kan man ment og hurtigt søge på, om leverandøren opfylder Servicenormen.

ISS Danmark er medlem af SBA og direktør for People & Culture, Lotte Hjortlund Andersen, er bestyrelsesmedlem og næstformand i SBA.

Læs mere om Servicenormen.