Vælg venligst region  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Presse
EA - Social beregner- issdk

ISS’ indsats for mennesker på ’kanten af arbejdsmarkedet’ sparer det danske samfund for et tocifret millionbeløb

I 2017 sparede ISS Danmark det danske samfund for 30,2 millioner kr. gennem målrettet arbejde for at få mennesker på ”kanten af arbejdsmarkedet” i beskæftigelse. Det viser en udregning foretaget med ’Den Sociale Beregner’, der er et nyt online-værktøj fra Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) og Videns- og netværkshuset Cabi (Center for Aktiv Beskæftigelsesindsats). 
ISS Danmark har gennem mere end 20 år arbejdet med at hjælpe mennesker fra offentlig forsørgelse i beskæftigelse. Beregninger foretaget med det nye online-værktøj ’Den Sociale Beregner’ viser, at ISS’ indsats i 2017 bidrog med en besparelse på mindst 30,2 mio. kroner til samfundet, når man alene ser på det antal personer, der via virksomhedspraktik kom i fast beskæftigelse. 

- Vi har aldrig været i tvivl om, at vores indsats kunne betale sig – både for den enkelte, for os som virksomhed og for samfundet. Men vi er glade for, at vi med den sociale beregner nu for alvor kan dokumentere, hvad vores indsats som minimum er værd i kroner og ører, siger Flemming Bendt, adm. direktør for ISS Danmark. 

Besparelsen kan bruges på kernevelfærd
På baggrund af et dataudtræk fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor foretaget af FOA i 2017, ville ISS’ besparelse på 30,2 millioner kr. eksempelvis kunne bruges til at ansætte flere pædagoger. Kigger man på en pædagogs gennemsnitsløn før skat svarer besparelsen til 72 fuldtidspædagoger yderligere i den offentlige sektor. 

- Vi er i ISS glade for at kunne bidrage til det danske samfund. Vi oplever selv en masse positive effekter ved at hjælpe mennesker fra offentlig forsørgelse i beskæftigelse, og i det helt store regnestykke er det jo penge, som for eksempel kan bruges på kernevelfærd og varme hænder i stedet, siger Flemming Bendt. 

Den Sociale Beregner
Den Sociale Beregner er et nyt online-værktøj, hvor man som virksomhed kan få sat tal på, hvad virksomheden årligt sparer samfundet for i offentlige ydelser og bidrager med i øgede skatteindtægter. Det er Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) og Videns- og netværkshuset Cabi (Center for Aktiv Beskæftigelsesindsats), der står bag beregneren. 

Beregneren estimerer den minimumsgevinst, som virksomheder bidrager til samfundet med, når de ansætter personer fra ’kanten af arbejdsmarkedet’. Der tages ikke hensyn til de afledte effekter såsom besparede aktiverings- og sundhedsudgifter, lavere kriminalitet, lavere udgifter til boligstøtte m.v.