Vælg venligst region  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Presse
Aktion Fars Orlov

ISS bakker op om Aktion Fars Orlov

Ligestillingsministeriet står bag kampagnen ’Aktion Fars Orlov’, som skal sætte fokus på fædres mulighed for at tage forældreorlov. ISS bakker om op initiativet.
’Orlov – ta’ det som en mand’. Sådan lyder det fra Ligestillingsministeriets nye kampagne ’Aktion Fars Orlov’, som blev lanceret den 3. november. ISS bakker op om kampagnen, som skal sætte fokus på fædres mulighed for at tage del af forældreorloven.

Forældreorloven består af 32 uger, som frit kan fordeles mellem forældrene. Alligevel opfattes orloven af mange som morens og tages oftest af hende, på trods af at der er rig mulighed for, at faren tager del i den.

Fordele for både far og mor
Kernen i ISS er mennesker. ISS skal nemlig være en attraktiv arbejdsplads for nuværende og kommende kolleger, hvor der er mulighed for at have balance mellem arbejde og familie – både for mænd og kvinder. Når fædre tager del af det fælles forældreorlov, får de i højere grad mulighed for at have en central rolle i barnets liv allerede fra en tidlig alder - og det er godt for familielivet og barnets trivsel. Samtidig giver det mødrene mulighed for at vende tilbage til arbejdsmarkedet tidligere. 

Karriere og orlov kan godt forenes
En af årsagerne til den skæve fordeling af forældreorloven, kan måske skyldes, at nogle tænker, at orlov ikke kan forenes med karriere. Men her er ISS’ økonomidirektør, Peter Jørgensen, et godt eksempel på, at det ikke behøver at være sådan:  

- Karriere og orlov er ikke to uforenelige størrelser. Jeg er selv eksemplet på, at de to ting fint kan forenes. Det er ikke enten karriere eller orlov – for mig var det et 'både og'. Og i fremtiden tror jeg balancen mellem arbejdsliv og privatliv bliver endnu mere relevant, siger økonomidirektør Peter Jørgensen.

Som del af kampagnen medvirker Peter i en video, hvor han fortæller om, hvad han fik ud af at tage forældreorlov. Se videoen her.
Flere store danske virksomheder støtter også kampagnen, heriblandt Mærsk, IBM og Novozymes. Du kan finde flere informationer om kampagnen her.