Vælg venligst region  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Presse
RoedeKorsferielejr

Røde Kors og ISS holder ferielejr for udsatte familier

Røde Kors og ISS holder igen i år ferielejr for udsatte familier, hvor forældrene kan danne netværk med folk, der er på arbejdsmarkedet.
115 forældre, børn og frivillige deltager i ferielejren på Danhostel i Hillerød fra den 29. juni til den 2. juli. Ferielejrens deltagere er familier, der af forskellige årsager er i en sårbar situation. Det kan skyldes dårlig økonomi, fysiske eller psykiske sundhedsproblemer, manglende socialt netværk eller andet.

Over fire dage er de frivillige og familierne sammen om alt fra lejrbål og underholdning til boldspil og smykkeværksted. Forældrene har mulighed for at styrke deres netværk og hele familien kan få et tiltrængt pusterum fra madlavning, lektier, en presset økonomi eller andet i hverdagen. 

Tættere på job
Det er syvende gang, at Røde Kors og ISS arrangerer ferielejren sammen. Udgifterne til lejren afholdes af ISS og medarbejdere fra ISS står for planlægning af lejren. ISS har gennem mere end 20 år arbejdet med at hjælpe udsatte ledige i beskæftigelse og er glade for at kunne tilbyde deres ansatte muligheden for at deltage som frivillig i den gode sags tjeneste.

- Vi ved, hvor stor betydning det har at skabe nye relationer og netværk for at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Derfor ser vi sådan på det, at ferielejren ikke blot er til for at give udsatte børn og voksne et pusterum fra hverdagen. Det er også en mulighed for at knytte stærkere bånd til arbejdsmarkedet, hvor deltagerne fra ISS fungerer som rollemodeller. Samtidig giver indsatsen en stor stolthed blandt mine kolleger, siger Lotte Hjortlund Andersen, direktør for People & Culture i ISS.

Ikke råd til sommerferie
Røde Kors oplever, at der er flere og flere familier, der henvender sig hvert år for at komme med på ferielejr. Forældrene har ikke selv råd til at give deres børn en ferieoplevelse.

- Det er afgørende for alle børn at tale med om, hvad de skal i sommerferien. Det er med til at sikre dem en plads i fællesskabet i børnehaven og i skolen, siger Hanna Line Jakobsen, præsident i Røde Kors.

I takt med børnefamiliernes øgede behov for ferieoplevelser er antallet af Røde Kors-ferielejre steget fra fire lejre i 2005 til 16 lejre i hele landet i 2017.