Vælg venligst region  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Presse
ISSdk

IKEA, VELUX A/S og DR SymfoniOrkestret er nomineret til ISS Diversity Prize

Tre virksomheder er med i opløbet, når ISS for tredje gang uddeler ISS Diversity Prize. I år uddeles prisen til en organisation, der arbejder struktureret og målrettet med mangfoldige talenter. Prisen overrækkes til CBS Diversity Day den 27. april 2017. 
- I ISS har vi flere gange dokumenteret, at mangfoldighed øger medarbejdernes engagement og bidrager til positive resultater på bundlinjen. Derfor er det afgørende, at virksomheder formår at tiltrække og fastholde mangfoldige talenter. Med ISS Diversity Prize 2017 vil vi gerne anspore og belønne virksomheder, der arbejder med mangfoldige talenter som en integreret del af forretningen, siger Flemming Bendt, adm. direktør for ISS Danmark.

De har fokus på mangfoldige talenter 

IKEA, DR SymfoniOrkestret og VELUX A/S er nomineret til prisen, fordi de arbejder dedikeret med mangfoldighed og talentudvikling ud fra et forretningsmæssigt perspektiv. De tre virksomheder er udvalgt ud fra en samlet pulje på 54 virksomheder, som arbejder med mangfoldige talenter.  

IKEA arbejder dedikeret med mangfoldige talenter, som har skabt forbedret bundlinje, nytænkning og forbedret service til IKEA’s mangfoldige kundegruppe. Mangfoldighed er nøgleordet i rekrutteringsprocessen, hvor kandidaterne udvælges på baggrund af ønsket om at sikre variation i medarbejdersammensætningen. Samtidig arbejder IKEA med at fastholde og udvikle talenter gennem bl.a. deres årlige ’Talent week’, hvor medarbejderne opfordres til at se sig selv som talenter og være bevidst om egen udvikling. 

DR SymfoniOrkestret er nomineret for deres strukturerede arbejde med at skabe et mangfoldigt orkester, der rummer en bred vifte af nationaliteter og kønsmæssig balance. De har skabt mangfoldighed gennem deres rekrutteringsproces, hvor der udelukkende er fokus på musikernes talent, de har skabt bedre muligheder for kvindelige dirigenter, og de har oprettet en korskole for børn med en anden etnisk baggrund end dansk.  

VELUX A/S er nomineret for deres årelange arbejde med at øge mangfoldigheden gennem bl.a. fokus på kvindelige kandidater i rekrutteringsprocessen, med henblik på at øge innovationskræften og skabe bedre performance. Dertil arbejder VELUX A/S strategisk med at identificere- og udvikle talenter på alle niveauer af organisationen med afsæt i et forretningsmæssigt behov. De har bl.a. skabt gennemsigtighed i mulige karriereveje.

Se video med de nominerede


Bedømmelseskriterier

Det er ISS, der i samarbejde med ISS Diversity Prize-juryen og med bistand fra konsulenthuset proacteur, har indstillet virksomhederne til prisen. De startede med et felt på 54 virksomheder, der efter en screening blev skærpet til ti virksomheder, hvis arbejde med mangfoldige talenter udmærkede sig. De ti virksomheder har været gennem en dybdegående undersøgelse, som har ført til tre nomineringer. De nominerede virksomheder er bl.a. blevet bedømt på, om de arbejder struktureret med mangfoldighed gennem etablerede politikker og rekrutteringsprocesser, der sikrer en mangfoldig sammensætning af talenter, samt arbejder struktureret med at fastholde og udvikle mangfoldige talenter. Samtidig skal virksomhedens strategiske arbejde med mangfoldige talenter afspejle sig på bundlinjen. 

Juryen består af  
Rya Terney, ISS Facility Services 
Heidi Rottbøll, LIVING INSTITUTE
Morten Kamp Andersen, proacteur
Torben Møller-Hansen, Foreningen Nydansker
Lotte Holck, ISS Facility Services A/S og Copenhagen Business School

Prisen uddeles til Diversity Day på CBS 
Vinderen af ISS Diversity Prize kåres til CBS Diversity Day den 27. april. CBS forventer at op mod 2.000 virksomhedsrepræsentanter og studerende vil deltage i det, der er Danmarks største mangfoldighedsevent. 

Læs mere om ISS Diversity Prize i prisbeskrivelsen og om CBS Diversity Day på CBS' hjemmeside