Vælg venligst region  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Presse
Mangfoldighed

Mangfoldig ledelse giver højere indtjening

Danmarks mest mangfoldige virksomheder tjener i gennemsnit 12,6 procentpoint mere end de virksomheder, der har mindst mangfoldighed i ledelsen. Det viser en ny undersøgelse udført af ISS og konsulenthuset proacteur på baggrund af data fra PwC.

Undersøgelsen, der bliver offentliggjort i dag, bygger på data fra flere end 300 store og mellemstore danske virksomheder, og konklusionen gælder både, når man sammenligner inden for specifikke brancher og på tværs af alle typer af virksomheder.

- Mangfoldighed handler først og fremmest om at respektere hinanden og se menneskers forskellighed som en styrke, men nu kan vi også konkludere, at der er en signifikant gevinst på bundlinjen for virksomheder med mangfoldighed i ledelsen, siger Lotte Hjortlund Andersen, CSR chef i ISS Danmark.

Undersøgelsen viser både, at der er meget stor forskel på indtjeningen blandt de mest og mindst mangfoldige virksomheder, men også at de mest mangfoldige virksomheder i gennemsnit tjener 5,7 procentpoint mere end gennemsnittet af konkurrenter inden for samme branche.

Millioner at hente i mangfoldighed
I 2011 fastslog en anden undersøgelse, som blev gennemført af ISS sammen med PwC, at mangfoldige teams tjener 3,7 procentpoint mere til bundlinjen end ikke mangfoldige teams.

- Nu har vi taget det næste skridt og kan dokumentere, at forskellen er endnu større, når vi taler om mangfoldighed i ledelsen. Der er millioner at hente i koblingen mellem mangfoldighed og forretning, siger Lotte Hjortlund Andersen.

Stort uudnyttet potentiale
Den nye rapport peger også på, at der fortsat er et stort uudnyttet forretningsmæssigt potentiale i danske ledelser i forhold til mangfoldig sammensætning, hvilket bl.a. omfatter køn og etnicitet:

- For vores eget vedkommende har vi nu fået gode og kontante grunde til at arbejde mere målrettet med mangfoldighed på ledelsesniveau. Og jeg håber, at rapportens evidensbaserede konklusioner også kan inspirere andre virksomheder til at arbejde strategisk med forretningsdrevet mangfoldighed, siger Lotte Hjortlund Andersen.

ISS arbejder løbende på at optimere arbejdet med mangfoldighed til gavn for forretningen, den enkelte medarbejder og samfundet. Ud over den nye undersøgelse har selskabet senest indgået et samarbejde med en af Danmarks førende forskere på området, Lotte Holck fra CBS, som med afsæt i ISS skal afsøge nye måder at optimere mangfoldigheden på.

Den nye rapport ’Mangfoldig ledelse giver højere indtjening’ kan bestilles ved at sende en mail til lotte.hjortlund.andersen@dk.issworld.com og kan desuden downloades her

Læs hele rapporten her (Dansk)
Read the report (English)