Vælg venligst region  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Presse

Shahida sætter telefonen på lydløs, når hun beder

Shahida sætter telefonen på lydløs, når hun beder / Mød vores medarbejdere - ISS
Man kan godt faste og bede fem gange om dagen, selvom man er kundechef i ISS. Shahida Mir har ingen problemer med at balancere jobbet med sin muslimske baggrund.

27-10-2011

Hjemme hos familien Mir i Albertslund har Shahidas bærbare computer plads på spisebordet ved køkkenet. På den måde kan hun lave mad til familien, samtidig med hun tjekker en mail. Eller to.

"Min mand er ikke så god til at lave mad, så det er mig, der er hovedansvarlig for det. Og jeg kan godt lide, at computeren er i nærheden, så jeg svare på mails, når der kommer nogen," siger Shahida.

Hun er 50 år, af pakistansk oprindelse, gift med Khalid, der er taxachauffør, og mor to drenge på 14 og 12 år. Og så er hun kundechef i ISS og muslim. En kombination af roller, der fungerer. Udfordringer er nemlig til for at blive løst.

"Som muslim skal jeg jo bede fem gange om dagen. Men i stedet for at gøre det på arbejdet midt på dagen, kan jeg nå hjem og bede to gange om eftermiddagen. Jeg kunne også godt gøre det på mit kontor, men da man skal være ren, når man beder, skal jeg først tage min makeup af, vaske mine hænder og fødder, og så er det faktisk nemmere at være hjemme," fortæller Shahida.

Hun begyndte i ISS i 1996. På det tidspunkt havde hun sin egen butik, men ville gerne tjene nogle flere penge og blev derfor rengøringsassistent med vagter fra klokken fire til klokken otte om morgenen.  

I dag er butikken afhændet, og Shahida er blevet kundechef med arbejdstelefonen tændt 24 timer i døgnet. Men under bønnen får den lov til at passe sig selv.

Shahida sætter telefonen på lydløs, når hun beder / Mød vores medarbejdere - ISS Shahida sætter telefonen på lydløs, når hun beder / Mød vores medarbejdere - ISSTelefonen er på lydløs, når jeg beder. Og så har min mand og jeg også aftalt, at den skal være på lydløs to timer om aftenen, for den har ringet meget i en periode".

Ramadanen kræver planlægning
Kollegaerne viser forståelse, når hun under ramadanen har siddet fastende til driftsmøde med kollegaer, kager og frugt.

"Folk var sådan: ”Undskyld – generer vi dig?” Men når jeg ved, jeg ikke må, er det ikke noget problem. Det ville være noget andet, hvis jeg var på slankekur," smiler Shahida, der ellers var lidt bekymret for ramadanen år.

"Den lå på et tidspunkt, hvor dagene var lange. Og da vi jo ikke må spise fra solopgang til solnedgang, lagde jeg de møder, jeg kunne, om formiddagen, for om eftermiddagen kunne jeg godt mærke, at energien ikke var helt den samme. Men det gik godt alligevel, synes jeg."

En stolt søn
Og godt kan man i det hele taget sige, at det er gået Shahida, fra hun i sin tid fik arbejde som rengøringsassistent. En dag spurgte hendes regionsdirektør hende da også, om ikke familien var stolte af hende. Hvorefter Shahida gik hjem og stillede sin ældste søn spørgsmålet.

"Hvis du er glad for dit arbejde, er jeg stolt af dig, svarede han. Og det er jeg. Jeg trives med det, jeg laver."

Shahida - helt kort

Navn: Shahida Mir
Alder: 50 år
Stilling: Kundechef i FSØ
ISS: Begyndte i 1996

Vejen gennem ISS

Shahida begyndte som rengøringsassistent hos ISS i 1996. Kort tid efter blev hun tilsynsførende, og senere begyndte hun at arbejde fuld tid.

Efter barselsorlov og en længere sygemelding vendte hun tilbage til ISS som tilsynsførende. Senere blev hun inspektørassistent og så serviceleder. Imens fulgte hun ISS’ lederudvikling for nydanske ledere.

En dag blev Shahida indkaldt til møde hos regionsdirektøren, som spurgte, om hun kunne tænke sig at være kundechef. Valget var faldet på Shahida på grund af hendes store engagement og stærke kompetencer.