Vælg venligst region  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Værd at vide om ISS

Historie

ISS-koncernen blev grundlagt i 1934, men virksomhedens rødder kan spores helt tilbage til 1901. ISS’ historie begyndte i København i 1901, som et lille sikkerhedsfirma med 20 natvægtere, der tilbød at passe på lokale virksomheder om natten. I dag er ISS en af verdens største facility servicevirksomheder med aktiviteter i 70 lande og omkring 480.000 medarbejdere på verdensplan. På trods af den udvikling har ISS altid holdt fast i sine grundværdier. Mennesker har altid udgjort virksomhedens kerne – og for os handler det om at lede trofaste, kompetente, selvstændige medarbejdere, som tager ansvar og stolthed i deres arbejde.

Grundlæggelsen

ISS' historie begynder i 1901.
Det hele begyndte i 1901, da sikkerhedsfirmaet Kjøbenhavn-Frederiksberg Nattevagt blev grundlagt af manufakturgrossisten Marius Hogrefe. Få år efter købte den ambitiøse advokat og driftige forretningsmand, C.L. David, sig ind i selskabet, hvilket fik stor betydning for det lille sikkerhedsfirmas succes. Det var allerede her, at grundstenene til ISS, som vi kender det i dag, blev lagt.  

De kommende år bød på en løbende, stabil vækst for virksomheden, der undervejs skiftede navn til De Forenede Vagtselskaber (DFVS) og ansatte den idérige direktør Philip Sørensen.

Den gode idé

I 1934 fik direktør Sørensen en god idé, der førte til, at ISS gik ind i rengøringsbranchen og stiftede Det Danske Rengøringsselskab som et selvstændigt datterselskab til sikkerhedsfirmaet.

Siden vægternes vagt sluttede kl. fire om morgenen og virksomhedens ansatte først mødte ind kl. otte, var der altid et tidsrum, hvor virksomhedernes bygninger stod tomme. Da der alligevel skulle gøres rent, var det oplagt også at tilbyde virksomhederne en rengøringsservice. Derved stod deres bygninger heller aldrig ubemandede. 

Det var her, at idéen om integreret facility service blev født.

Medarbejdernes trivsel i fokus

ISS har altid haft et stærkt og målrettet fokus på sine medarbejderes sundhed og trivsel – især servicemedarbejderne. I efteråret 1940 under 2. verdenskrig ansatte ISS Gerda Buhl, der anses for at være en af verdens første Human Resource Managers. 

Gerda Buhl stod i spidsen for professionaliseringen af arbejdet som servicemedarbejder i ISS. Hun skabte bedre arbejdsforhold, indførte uniformer og titler til de forskellige grupper af ansatte samt introducerede løbende træning og uddannelse af alt servicepersonale. Derudover oprettede Gerda Buhl en ’velfærdsafdeling’, der hjalp socialt udsatte medarbejdere med blandt andet låneordninger, boligformidling og aflastningsferier.

Ny generation og et nyt fokus

I 1962 overtog Poul Andreassen, en 34-årig ingeniør, direktørstolen. Poul Andreassen, der også blev kaldt PA, satte et nyt fokus og pustede liv i en entreprenørånd, som stadig lever i organisationen i dag.

Foruden at styrke entreprenørånden i virksomheden, gjorde Poul Andreassen ISS til en international virksomhed og introducerede særlige uddannelsesprogrammer for ledere. Poul Andreassen blev siddende i direktørstolen i 33 år.

ISS-koncernen stiftes

Det Danske Rengøringsselskab (DDRS) havde gennem årene vokset sig til en stor, omfattende virksomhed med datterselskaber i flere end 10 lande. Derfor stiftede DDRS i 1973 ISS-koncernen under navnet International Service System (ISS) Group.

Blot 11 år efter, at Poul Andreassen havde overtaget direktørposten i 1973, bestod selskabet af 32 datterselskaber i 11 lande med i alt 35.000 medarbejdere og en årlig omsætning på 650 mio. danske kroner.

ISS bliver en global servicevirksomhed

I begyndelsen af 80’erne satte Poul Andreassen et meget ambitiøst mål: ISS skulle fordoble sin omsætning og medarbejderstab i løbet af de næste fire år.

I 1989 havde ISS 100.000 ansatte, og blev derved en af verdens største servicevirksomheder. Og det var kun begyndelsen, for både medarbejderstaben og omsætningen steg stødt over de kommende år, hvor ISS opkøbte lokale og internationale virksomheder.

Create2005

I starten af det nye årtusinde havde ISS vokset sig til en stor rengøringsvirksomhed med flere end 270.000 medarbejdere. Det var tydeligt, at der var behov for en ny overordnet strategi til at drive virksomheden videre. I 2000 blev Eric Rylberg ansat som koncernchef, og samme år introducerede han en 5-årig strategi ved navn ’create2005’. Strategiens formål var at transformere ISS fra et internationalt rengøringsfirma til en global servicevirksomhed og professionel udbyder af facility service.

Vi lever 'The ISS Way'

I 2008 introducerede ISS strategien ’The ISS Way’, der fortsat udgør det strategiske fundament for hele ISS-koncernen. ’The ISS Way’ bygger på fire strategiske fokusområder: kundefokus, ledelse er mennesker, IFS-strategien og en lokal tilgang. Lær mere om 'The ISS Way'.

The ISS Way banede desuden vejen for, at ISS i 2014 blev børsnoteret på Københavns Fondsbørs med stor succes.

GREAT - en ny køreplan

I april 2010 tog Jeff Gravenhorst over som koncernchef for ISS-koncernen. På det tidspunkt var implementeringen af The ISS Way langt, men for at fremskynde processen blev GREAT introduceret i 2014.

Det er fortsat Jeff Gravenhorst, der står i spidsen for ISS og ambitionen om at blive verdens bedste serviceorganisation.

Vi fortsætter fremad

ISS arbejder fortsat mod sin ambitiøse vision: at blive verdens bedste service organisation. Og vi er på vej i den rigtige retning. For sjette år i træk er ISS blevet kåret som en af verdens bedste outsourcing-virksomheder af International Association of Outsourcing Professionals (IAOP) med fem ud af fem stjerner. Læs mere om ISS får 5 stjerner af IAOP.

I 2017 lancerede ISS Corporate Garage, som en selvstændig og innovativ afdeling uden for ISS. Afdelingens formål er at sikre, at ISS altid er innovative og på forkant - uanset om det omhandler teknologi eller vores forretningsmodel, så kunden altid er garanteret den bedst mulige service.

IAOP anerkender ISS

IAOP 224x100
For syvende år i træk har ISS modtaget den højest mulige anerkendelse fra The International Association of Outsourcing Professionals (IAOP). ISS har modtaget 5 ud af 5 mulige stjerner, og bibeholder dermed placeringen som en af verdens bedste outsourcing-udbydere. Læs mere.

Hvem er ISS?

Our people 224x100  

Vidste du, at ISS har flere end 200.000 kunder på verdensplan, og at vi serverer 1,2 millioner måltider om dagen?
Se flere sjove og interessante facts om ISS og vores medarbejdere i animationsfilmen. 

Kontakt ISS

224x100_graduate

Gyngemose Parkvej 50
2860 Søborg
Tlf. +45 38171717Find andre kontaktoplysninger